BIO JE PIJAN, ŽIVJEO JE U AUTOMOBILU Njemačka policija objavila detalje o monstrumu iz Trira

Svijet

U utorak poslijepodne 51-godišnji muškarac kolima je uletio u pješačku zonu svojim SUV-om. Vozilom je unutar jednog kilometra zahvatio više prolaznika. Preminule su četiri osobe, više ih je teško povređeno. Jedna od žrtava je devetomjesečna beba. Vozača je zaustavila policija četiri minuta nakon dolaska Hitne na mjesto događaja. Tokom hapšenja vozač je pružao žestok otpor, saopštila je policija.

Napadač (51) je priveden i u toku je ispitivanje, za sada nema informacija o motivu napada.

“Najmlađa žrtva imala je 9 mjeseci, a najstarija 73 godine. Poginula je i devojka (25) kao i muškarac (45)”, objavila je policija.

– Vozač nije imao kriminalni dosije, a posljednjih nekoliko dana proveo je u svom automobilu, on je tokom napada bio pijan, njemu je izmjereno 1,4 promila alkohola u krvi. Motiv napada nije bio politički niti vjerski – rekao je Franc-Diter Anker, potpredsjednik sjedišta policije Trira.

– Osumnjičeni je njemački državljanin rođen 1969. godine u Triru – dodao je on.

Prema riječima državnog tužioca Petera Fritzena postoje naznake da je kod vozača nedavno utvrđeno psihičko oboljenje.

Ministar unutaršnjih poslova savezne pokrajine Rodžer Levenz, objasnio je da je vozač svijesno htio da ubije što više osoba jer se pokazalo da je vozio krivudavom linijom.

Napadač je poslije fatalnog incidenta optužen za četiri slučaja sumnje na ubistvo, pored toga tereti se i za nanošenje teških tjelesnih povreda.

/blic/