Tako lako! Napravite finu tortu od palačinki i kesten-pirea

Život i stil

Obožavate palačinke i kesten-pire? Onda je sada pravo vrijeme da spojite ta dva omiljena deserta u ukusnu tortu.

S obzirom na to da je sezona kestena u punom jeku, iskoristite ponudu kesten-pirea u slastičarnicama ako si želite olakšati posao i nemate vremena za njegovu izradu. Uz to će vam trebati još samo nekoliko palačinki, pokoja svima dostupna namirnica i priprema odličnog jesenskog deserta može početi.

SASTOJCI ZA TORTU:

– 8 do 10 debljih palačinki
– 40 dag kesten-pirea
– 2 dl slatkog vrhnja
– sok od 2 srednje naranče (oko 1,5 dl soka)

PRIPREMA:

1. Za početak napravite palačinke mekane kao duša po receptu koji uvijek uspijeva. Prilikom pečenja u tavu slobodno ulijte malo više smjese kako biste dobili deblju palačinku.

2. Slatko vrhnje miješajte mikserom dok ne dobijete čvrst šlag. Stavite ga u frižider. U kesten-pire ulijte sok od naranče i miješajte dok se ne povežu u glatku smjesu. Po potrebi dodajte još malo soka ili oduzmite ako vam se čini da je smjesa prerijetka. Zatim u nju laganim mješanjem dodajte umućeni šlag.

3. Na tanjur na kojem ćete poslužiti tortu stavite palačinku te je premažite debljim slojem kreme. Zatim na nju stavite drugu palačinku koju ćete premazati i tako redom slažite slojeve dok ne potrošite sve palačinke i kremu.

SAVJET:

Ako ne volite naranču, sok možete zamijeniti mlijekom. Na tortu na kraju možete naribati malo tamne čokolade. Prijatno!!!

/zadovoljna.hr/