ALBANCI I DžIHADISTI POD RUSKIM BOMBAMA: Stigla dojava, usledio žestoki napad! (VIDEO)

Svijet
RUSKE vazduhoplovne snage izvršile su sinoć nekoliko vazdušnih napada na sjeveroistočni region Latakije, gađajući glavno uporište džihadista u regionu Džabal Al-Akrad.

Prema terenskom izveštaju Guvernorate Latakije, Ruske vazduhoplovne snage pokrenule su vazdušne napade na džihadističko uporište Kabani, koje je služilo kao sjedište Hajata Tahrira Al-Šama i Turkestanske islamske stranke u Džabal Al-Akradu, a okosnicu džihadista Hajat Tahrir al-Šama u ovom gradiću čine Albanci porijeklom sa Kosova i Metohije, takozvani Džemaat Albani. 

U izvještaju se navodi da su ruski vazdušni napadi takođe ciljali džihadistička mesta duž ose Idlib-Latakija, uključujući i mjesta koja gledaju na ravnicu Al-Gaab.

Ovi ruski vazdušni napadi navodno su ciljali kampove Turkestanske islamske stranke, koja je umješana u nekoliko sukoba sa Sirijskom arapskom vojskom (SAA) u ovom regionu.

Ruske vazduhoplovne snage obično izvode vazdušne napade u Siriji kada imaju informacije o lokacijama džihadističkih sastanaka, kampova za obuku i baza.

/novosti/