HOROR U RUSIJI: Zaključavala maloljetnog sina sa bubašvabama, danima je ostajao sam u stanu bez hrane i struje

Svijet

Dječak je spašen nakon pet dana, a majka se vratila tek osam dana nakon što ga je napustila.

Ruskinja Natalija Azarenkova (31) je pred oduzimanjem starateljstva nad sinom Mihailom (10) nakon što ga je samog zatvorila u njihov dom sa malo živog pirinča za jelo i nestala na osam dana sa svojim psom, prenose tamnošnji mediji.

Mali Mihail je prebačen u bolnicu, a majka je u ruskoj policiji nakon što je mališan uspeo da dozove pomoć. Upozorio je komšije tako što je vikao iz stana jedne zgrade u moskovskom naselju Peredelkino.

Vrata su mu bila zaključana spolja i molio ih je da ne zovu nadležne jer se plašio da će biti poslat u sirotište i da više nikada neće vidjeti majku.

Izgladneli Mihail je ispričao kako mu je ostavila pirinač, ali nije imao vode da ga skuva, nakon što je rekla da će šetati njihovog psa. Natalija je navodno odlazila da bi brinula o porodičnom ljubimcu, dok je dječaka ostavljala samog kući bez hrane i vode.

Da užas bude još veći struja i voda su isključeni u njihovom stanu, koji inače vrvi od bubašvaba, tako da mališan nije ni mogao da kuva pirinač.

Komšije iz stana iznad su mu spustile hranu i sok sa balkona, ali kada se njegova majka sljedećeg dana nije vratila, pozvale su nadležne strahujući za dječakov život.

Mihail je spašen nakon pet dana, a majka se vratila tek osam dana nakon što ga je napustila.

“Ne mogu da zamislim kako je dijete tamo preživjelo pet dana”, rekao je komšija Dmitrij koji je bio prisutan kada su policajci na silu otvorili vrata.

“Puno je bubašvaba, muve su svuda, smrad je strašan”, rekao je komšija.

Uprkos užasu, dječak je bio vezan za majku, rekle su komšije, koji su dodale da je dječakov otac umro prije dvije godine.

Policija je privela majku dok je šetala svog psa. Priznala je da je zaključala dječaka u stanu, tvrdeći da je ostavila dovoljno pirinča za dva dana.

Rekla je da je bila sa prijateljima, ali u tokom policijskog ispitivanja nije uspjela da objasni zašto je tako dugo ostavila sina samog.

Natalija je pokušala da zadrži dijete riječima: “Potreban mi je moj sin, želim sve da ispravim.”

Azarenkova bi se sada mogla suočiti sa zatvorom i oduzimanjem djeteta, kažu izvještaji ruskih medija koji se pozivaju na odredbe zakona.

Dječak je nakon svega kroz šta je prošao zadržan na pregledu u bolnici.

/mondo/