DA LI JE OVO FILM ZA ODRASLE? Skandal na JAVNOM SERVISU razbjesnio građane, EMISIJA ODMAH SKINUTA SA PROGRAMA! (VIDEO)

Video Zabava

U međuvremenu, direktor dugog programa Rai Ludoviko Di Meo se javno izvinio za neprimjereni prilog na programu javne televizije.

Popodnevna emisija na drugom kanalu italijanskog javnog servisa televizije Rai, “Detto fatto”, skinuta je s programa i do daljeg se neće emitovati nakon skandala sa uputstvom ženama kako da obave seksi kupovinu.

Bura negodovanja na društvenim mrežama prenijela se na stranice dnevnih novina, a zatim i u parlament.

Uputstvo za “seksi” kupovinu u programu je izvela plesačica na način da su se ogorčeni građani pitali “Da li je ovo uputstvo za filmove za odrasle”, “Biti seksi, za koga” i “Da li smo u ludnici ili na TV”.

Komisija parlamenta za kontrolu javnog servisa RAI već je uputila pismo direktorima televizije u kojem se oštro osuđuje nedopustiv prilog “pun stereotipa o tome kako žena treba da bude seksi i kada radi uobičajene dnevne poslove”, a razmatra se i mogućnost, piše list “Il Fato kotidijano” da generalni direktor Rai Fabricio Salini bude pozvan da odgovara u parlamentu.

U međuvremenu, direktor dugog programa Rai Ludoviko Di Meo se javno izvinio za neprimjereni prilog na programu javne televizije.

Demokratska stranka, koja čini dio koalicione vlade, zatražila je smjenu direktora televizije Rai.

/espreso/