Modni savjeti za dame koje su prešle četrdesetu

Život i stil

Kada napunite tih famoznih 40, ne prestajete da budete mladi, već postajete neko ko zna šta voli i kako želi da se pojavi u javnosti. Svjesni ste u tom dobu toga šta vam pristaje, a čega bi trebalo da se klonite.

Zapravo prema riječima modnih stručnjaka 40 je magičan broj koji vam omogućava da s ponosom istaknete svoj stas i obline, znajući pri tom gdje su vas sve tokom proteklih godina odvele. Ako želite da zračite samopouzdanjem svaki put kada napustite svoj dom, poslušajte savjete vrhunskih stilista.

PRONAĐITE SVOJU MODNU IKONU

Tokom mladosti vjerovatno ste isprobavali garderobu koju je kreirao veći broj modnih brendova. Međutim kada dođete do tih famoznih 40-tih treblo bi da svoju pažnju usmjerite ka manjem broju njih. Pronalaženje modne ikone vam u tome može pomoći. Možda među modnim kreatorima ili poznatim ličnistima pronađete svoju inspiraciju.

INVESTIRAJTE U PREDMETE KOJI VRIJEDE

Kada napunite 40 godina vrijeme je da kvalitet postavite kao prioritet kada je riječ o kupovini garderobe, a naročito modnih dodataka. Ovo je trenutak kada napuštate tzv. “brzu modu” i planski investirate u predmete koji zaista vrijede. Osnovni razlog – ovi komadi su bezvrijemenski i mnogo duže traju od sitnica koja biste inače kupovali.

UPOZNAJTE SE SA FANTASTIČNIM MONOHROMATSKIM IZGLEDOM

Najbolji način da dodate malo elegancije svom stilu je da potražite neke monohromatske odjevne predmete. Jednobojne varijante u suptilnim neutralnim tonovima poput bijele, sive ili crne idealan su način da istaknete svoju sofisticiranost.

UVRSTITE KOŽNU JAKNU U VAŠ SVAKODNEVNI STAJLING

Ako već ne posjedujete kožnu jaknu, nakon 40 – te ona bi trebala da bude u vašem ormaru. Modni stručnjaci preporučuju da potražite i neke obojene varijante koje se slažu sa najširim spektrom odjevnih predmeta.

INTEGRIŠITE STVARI KOJE VOLITE U SVOJ STIL

Sve što vas ispunjava i čini srećnima, bilo vrsta muzike, stil života, ljubav prema životinjama ili nešto slično, to bi trebalo da se odražava na vaš stil. Kada ste u svojoj neposrednoj blizini okruženi onim što vas nadahnjuje, i sami zračite pozitivnom energijom.

ELIMINIŠITE STVARI KOJE VIŠE NE NOSITE

Svjesni ste verovatno koje stvari u vašem ormaru samo zauzimaju dragocijeni prostor. Kada pređete 40-tu vreme je da te stvari eliminišete. Upražnjeno mesto iskoristite da prije svega donesete mudru odluku o tome da vi vam treba još stvari i koje će to stvari biti.

POKAŽITE TAMAN TOLIKO KOŽE DA ZAGOLICATE MAŠTU

Imati 40 godina i izgledati seksi nisu stvari koje isključuju jedna drugu, bitan je samo način na koji prezentujete svoju pojavu i ljepotu. Poenta je u otkrivanju taman toliko kože da skrenete suptilno pažnju na sebe, ne izgledajući pri tom provokativno.

/ženski magazin.rs, atv/