BIVŠI OBAVEŠTAJAC O PROSTITUCIJI U BG: Zbog korone se radi KUĆNA DOSTAVA! Cijene su skočile, a jedan tip posebno cvijeta!

Društvo Region

Epidemija korona virusa donijela je velike promjene u svijetu podzemlja i prostitucije

Kao u mnogim legalnim poslovima, ovde je takođe došlo do izmene cijena, „snalaženja“ i izmjene pravila koja su važila do sada. Boža Spasić, bivši šef specijalnog tima Službe državne bezbijednosti, kaže za MONDO da mnogi misle da je ovaj posao “stao”, ali on zapravo “cvijeta” u doba korone, samo su se mnoge stvari izmijenile.

U ovakvim vremenima kada postoji mnogo ograničenja, malo provoda i malo izlazaka, mnogi traže da nadoknade propušteno i okreću se uslugama prostitucije. Što se prostitutki tiče, njima epidemija ne znači mnogo, jer „moraju da rade“. Ipak, morale su da se promjene načini na koje se sastaju sa klijentima“, kaže Boža Spasić za MONDO.

Nema više splavova, velikih žurki i okupljanja. Hoteli gde su imali svoje sobe i recepcionare ugalvnom ne rade. Zbog toga su se prostituke okrenule takozvanoj mobilnoj prostituciji, koja je trend i u svijetu.

Gradska ili elitna prostitucija sada liči na dostavu na kućnu adresu. Na određene brojeve telefona ili po preporuci, djevojke se ‘poručuju’. Ona dođe na noge, ponekad u stanove, štek mesta, zabačenije vile ili vikendice“, kaže Spasić.

Ni makro ni prostitutke ne usuđuju se više na velika okupljanja, jer se često dešavalo da konkurencija prijavi skup i da dođe policija.

“Zbog toga nema više velikih žurki i provoda, već se gleda da se ‘posao’ obavi i da se ide dalje. Osim toga, od hapšenja starlete Tijane Ajfon u maju ove godine, u svijetu prostitucije vlada oprez. Došlo je do ‘zatišja’, ali ne samo straha od zbog korone, već zbog straha od hapšenja. U podzemlju, svi znaju da policija još nije iskoristila sve podatke koje je dobila hapšenjem“, kaže naš sagovornik.

Ipak, cijene su dodatno skočile zbog povećanog rizika od hapšenja, dok su druge vrste prostitucije, poput gej prostitucije, sve više zastupljene.

Porast cijena se uvijek dešava kada padnu velika imena. Gej prostitucija je u porastu i u Beogradu je ima sve više. To je tržište koje se stalno mijenja i uvijek opstaje uprkos situacijama u društvu“, objašnjava bivši obavještajac.

/mondo/