STARICU PET PUTA UDARILA SJEKIROM PO GLAVI Pomahnitala žena nakon supruga, ubila i majku

Hronika

Okružni sud u Bijeljini potvrdio je optužnicu protiv Ramze Karajčić (62) koja je u avgustu u Kozluku kod Zvornika sjekirom ubila svoju majku Namku Kokić (83).

Optužena je 25. avgusta oko 18 časova u stanju smanjene uračunljivosti, oborila majku na pod u hodniku kuće, a zatim sjekirom koju je držala u sobi, dužine 46 centimetara, zadala majci pet udaraca u predjelu čela i očiju.

Nesrećna žena zadobila je prelome čeone kosti, nosnih kostiju, te nagnječenje mozga.

– Povrede su prouzrokovale veliku fizičku bol i patnju oštećene, a usljed kojih je oštećena preminula na licu mjesta i to usljed oštećenja za život bitnih moždanih centara – navodi se u optužnici.

Nakon krvavog ubistva, Ramza Karajčić je sjekiru ostavila u svojoj sobi i uputila se u Policijsku stanicu Kozluk gdje je prijavila zločin.

– Obdukcijom tijela preminule Namke Kokić je utvrđeno da je njena smrt nasilna, nastupila neposredno usljed oštećenja za život bitnih moždanih centara, dok su nađene povrede na tijelu preminule nastale djelovanjem oštrice čvrstih mehaničkih predmeta, u konkretnom slučaju višestrukim (pet puta) djelovanjem snažno zamahnute sjekire od strane druge osobe – zaključeno je u optužnici.

Optuženoj Ramzi Karajčić ovo nije bilo prvo ubistvo.

Naime, Ramza je 30. juna 2009. godine u kući svoga brata u Kozluku kod Zvornika, budakom do smrti izudarala supruga Ramadana Kočića sa kojim je imala troje djece.

Ramadan je podlegao, a obdukcija je utvrdila da je čak 41 put bio udaren budakom po glavi i tijelu.

Motiv ubistva bila je bolesna ljubomora.

/srpskainfo/