Rumunska prostitutka nosi nakit Tamare Eklston, ukraden tokom pljačke decenije teške 60 miliona €

Svijet

Marija je bila zaposlena kao čistačica u Tamarinoj vili

Skupocjena ogrlica bogate nasljednice Tamare Eklston (36), ćerke Bernija Eklstona – nekadašnjeg vlasnika “Formule 1”, je ukradena prošle godine u pljački u kojoj je za 50 minuta ukraden nakit od 60 miliona evra, a sada je viđena na fotografiji rumunske prostitutke Marije Mester (47).

Naime, poroti na sudu je prikazana fotografija rumunske prostitutke Marije, koja navodno nosi ogrlicu ukradenu od Tamare Eklston u decembru 2019. godine.

Marija Mester je optužena da je bila jedna od članica provalnika koji su upadali u domove slavnih prošlog decembra, a pre toga je kod njih navodno radila kao čistačica.

Ona i njen sin barmen Emil Bogda Savastru (30) su uslikani na sigurnosnim kamerama prije i poslije krađe u Tamarinoj vili vrednoj 70 miliona funti u blizini Hajd Parka u Londonu, a ona je poricala da imaju bilo kakve veze sa pljačkom.

Rumunka je 31. januara ove godine uhapšena na aerodromu “Stransted” sa parom ukradenih minđuša i “Luj Viton” tašnom iz Tamarine kuće, a poroti je takođe priložena fotografija koju je Mester objavila na Fejsbuku, na kojoj se vidi da nosi ogrlicu koja je ukradena od gospođe Eklston.

Mester i njen sin negiraju umješanost u krađu, iako ima mnogo dokaza koji pokazuju upravo suprotno.

Podsjetimo, i Jugoslav Jovanović (23), poreklom iz Srbije, je uhapšen u Rimu zbog sumnje da je organizovao pljačku kuće Tamare Eklston.

Pomagali su im i državljani Italije Alesandro Malteze (44) i Alesandro Donati (43) rekao je izvor.

– Četvorica muškaraca su 13. decembra taksijem došla do kuće Eklstonove. Jedan je ostao ispred vile da čuva stražu, a trojica su ušla kroz prozor u prizemlju. Alarmni sistem je bio ugašen, pa su uspjeli da dođu do sobe sa četiri sefa. Otvorili su jedan i dragocenosti potrpali u “Luj viton” torbu – rekao je izvor.

– Danijel Vuković se dan poslije pljačke sa Rumunkom ukrcao na avion za Beograd i njemu se izgubio svaki trag, dok je Jovanović tada otišao u Italiju, gde se skrivao sve do 17. septembra. Sumnja se da je Rumunka potom iz Beograda otišla za Milano, pa u London, gde je i uhapšena – zaključio je izvor. 

(Telegraf.rs)