Genijalan trik kako odlediti staklo na autu za 10 sekundi

Auto-moto Zanimljivosti

Zaboravite vruću vodu! Zaleđena stakla nikada ne zalijevajte vrućom vodom jer mogu popucati, posebno ako već imaju manja oštećenja. Pametniji izbor je mlaka voda koju na staklo nanesite krpom.

Postoji odličan način kako ih odlediti brzo, bez struganja i kupovine sredstava za odleđivanje.

Sve što vam je potrebno su alkohol i voda. Ulijte ih u flašu s raspršivačem u omjeru 2:1 (dvije trećine alkohola i trećina vode). Pošpricajte po zaleđenim staklima. Za nekoliko sekundi led će omekšati i i lako ćete ga ukloniti, bez mukotrpnog struganja.

Pogledajte u videu kako ga napraviti:

Ako se nađete negdje u gradu, stakla vam se zalede, a kod sebe nemate ni sprej, ni toplu vodu ni strugalicu – posegnite za kreditnom karticom i ostružite led. To će ići malo sporije, ali ipak ćete nakon nekog vremena moći sjesti u auto i odvesti se kući.

Stavljanje kartona na stakla je odlična prevencija da se stakla na autu uopšte ne zalede. Umjesto kartona možete staviti i stari peškir. 

Trikovi kako da se stakla u autu ne zamagle

Premažite sva stakla pjenom za brijanje i dobro protrljajte papirnatim maramicama, sve dok višak ne nestane. Istu metodu možete koristiti i kod kupatilskih ogledala.

Postoji još jedan trik – napunite stare čarape pijeskom za mačke, zavežite ih i ostavite da stoje u autu. Taj pijesak upija vlagu pa će tako smanjiti njezinu količinu i u vašem vozilu.

/24sata/