Bombaj štampa počastila publiku animiranim spotom za pjesmu “Udari me nečim”

Video Zabava

Poznati rokeri okupljeni iza imena Bombaj Štampa počastili su publiku kreativnim animiranim spotom za njihovu novu pjesmu “Udari me nečim” koja se vrti radio stanicama već nekoliko mjeseci.”Udari me nečim” je objavljena ovog ljeta kao najava za istoimeni album koji je Bombaj štampa trebala predstaviti publici, ali pandemija je učinila svoje i odložila planove ekipe Branke Đurića Đure.

Ipak, kadrovi koje su Đuro, Nedim Babović, Edin Hadžagić, Nedžad Podžić Počko i Sanin Lutvić zabilježili za vrijeme karantina, uspješno su harmonizirani u animiranu video priču koja prati stihove pjesme. Za produkciju i režiju animiranog spota zaslužan je Adi Ćatović.

Bombaj štampa je imala priliku i nekoliko puta uživo odsvirati “Udari me nečim” na koncertima prije pandemije, a pjesma je zvanično objavljena u junu u popularnoj lyrics verziji.

Muziku i aranžman za singl “Udari me nečim” radio je Nedim Babović, dok je Đuro pisao tekst. Pjesma je snimljena u Muzičkom centru Pavarotti u Mostaru, a Babović je miksao u kućnom studiju.

/klix/