SELAK TVRDI DA NE PREGOVARA SA OPOZICIJOM “Želimo da ostanemo u koaliciji”

Banja Luka Republika Srpska

SPS želi da ostane u koaliciji sa SNSD i nisu tačne priče da ćemo biti u koaliciji sa opozicijom – rekao je predsjednik SPS Goran Selak nakon sjednice Predsjedništva te stranke.

On kaže da su na sjednici bili prisutni svi izabrani kadrovi, kako u republičkim, tako i lokalnim institucijama.

Selak ističe da su svjesni da su pojedinci iskoristili priliku da SPS predstave kao izdajnike.

On kaže da ne vidi problem u Vidovdanskoj koaliciji u Banjaluci, sve dok ona radi u interesu Srpske.

Selak se osvrnuo na spekulacije da su već razgovarali sa opozicijom i dogovorili koaliciju navodeći da to nije tačno. On dodaje da ne vide rješenje u opoziciji.

S druge strane je naveo da razumije strah u US i SP od SPS jer se vjerovatno plaše rasta ove mlade stranke.

– A što se tiče nekih partija unutar koalicije, poput Ujedinjene Srpske, i lidera te stranke Nenada Stevandića ili lidera SP Petra Đokića i te stranke, ja mogu da razumijem njihov strah od našeg rasta i rezultata. Ne zamjerim im to. Oni jednostavno moraju da sakriju svoj nerad i prava lica, ali te maske će vrijeme veoma brzo srušiti – rekao je Selak.

On je dodao da SPS nije potpisao nikakav sporazum sa US i SP već isključivo sa SNSD, te da su ta stranka i njen lider Milorad Dodik jedina adresa za razgovor. 

Selak ističe da je SPS opredjeljena da ostane dio koalicije, i da će tražiti sastanak sa liderom SNSD kako bi dogovorili povratak u koaliciju i formiranje vlasti.

Komentarišući izjave Dodika da SPS prekjuče nije željela da potpiše koalicioni sporazum, Selak ističe da je “ta priča krenula od drugih koalicionih partnera”.

– Riječ je po partnerima koji su razočarani zbog rezultata naše stranke na izborima. Poznajem Dodika više od 15 godina i kada sazna pravu istinu i suočimo ga sa argumentima koje imamo, uvjeren sam da će promijeniti svoj stav. SPS je najlojalniji koalicioni partner SNSD- istakao je Selak.

On dodaje da je SPS potpisnik Vidovdanske koalicije i da nisu svoje mišljenje mijenjali u međuvremenu. Sporazum koji je Dodik prekjuče želio da SPS potpiše nije bio potpisan jer, kako tvrdi Selak, nije bio fizički prisutan u Banjaluci.

– Želio sam da upoznam rukovodstvo Gradske organizacije Banjaluka o tom sporazumu. Došlo je do nesuglasica, odnosno loše komunikacije koja je pogrešno prezentovana Dodiku. Nadam se da ćemo to ispraviti- zaključio je Selak.

On se zahvalio građanima koji su glasali za stranku naglasivši da su dobili preko 30.000 glasova

/srpskainfo/