“POZIVAM NA POLITIČKI RAZUM” Stanivuković poručuje da Banjaluku neće voditi samo jedan čovjek

Društvo

Novi gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković se danas prvi put obratio sa nove funkcije i poručio da mu ne treba skupštinska većina, nego struka i poštenje.

Pozivam ih za politički razum, ako ga imaju. Banjaluku neće voditi jedan čovjek. Žao mi je što Dodik ovako ponižava svoje koalicione partnere, pa šta će da radi građanima. Era takve politike se završava – rekao je Stanivuković.

Moja vrata su svima otvorena, pozivam svu akademsku zajednicu, sve stranačke i nestranačke ljude da gradimo bolju Banjaluku. To počinje od ovog ponedjeljka – rekao je on.

Stanivuković kaže da ni sa kim od koalicionih partnera SNSD nije razgovarao.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Stanivuković je zahvalio bivšem gradonačelniku Igoru Radojičiću na tome što mu je čestitao pobjedu i poručio da će sve kvalitetne projekte, koje je on započeo, nastaviti.

– Banjalučani će se teško navići na jednu potpuno drugačiju politiku. Trebaće koji mjesec. Nećemo koalicije, hoćemo demokratiju u Gradskoj upravi. Tako je i u PDP. Pozivam sve da se prijave na konkurse i pozivam odbornike da glasaju za najbolje odluke – rekao je on.

Kaže da nema potrebe da se zaoštravaju stavovi, te da mu je žao što se član Predsjedništva BiH petlja u Banjaluku.

– On čak ne živi u Banjaluci, neka se bavi Laktašima. Možda je bolje da je pustio svoj Gradski odbor da radi sam. Ja samo želim da Banjalučani znaju istinu. Ako će se zbog politike u Banjaluci stvoriti pakt da se građanima uskrati voda, grijanje, kanalizacija… Onda neka se ti ljudi zapitaju kakvi su. SNSD je izgubio zbog šatora, prasećih i jagnjećih fondova i takve politike. Mi vodimo politiku 22. vijeka – zaključio je Stanivuković na pres konferenciji u Banjaluci.

/srpskainfo/