Kobe Bryant na popisu najplaćenijih pokojnih celebrityja, fanovi poludjeli

Sport

FINANCIJSKI časopis Forbes, koji često objavljuje liste najbogatijih ljudi u raznim konkurencijama, jučer je plasirao popis pokojnih celebrityja koji zarađuju milijone dolara i nakon smrti.

Na šestome mjestu našao se Kobe Bryant, košarkaška legenda koja je u januaru poginula u padu helikoptera s kćerkicom Giannom i još sedmero ljudi.

“Nakon što je legenda Lakersa poginula u helikopterskoj nesreći Nike je rasprodao svu njezinu robu. Navijači su razgrabili i njegovu autobiografiju, koja je ove godine prodana u 300.000 primjeraka”, objašnjava Forbes kako je Bryant u 2020. zaradio 20 milijona dolara.

Dio Kobeovih fanova napao je Forbes jer je njihovog idola uvrstio na taj popis tvrdeći da je prerano za takvo što te da je Bryant “puno više od mrtvog celebrityja”.

Bryant ipak nije prvi sportista na ovom popisu. Golfer Arnold Palmer, koji je 2016. preminuo od srčane bolesti u dobi od 87 godina, četvrti je s 25 milijona zarade, ponajviše na račun limunade koja nosi njegovo ime, ugovora s MasterCardom i prodaje brendirane robe u Aziji.

Na prvome mjestu je i dalje Kralj popa Michael Jackson, čiji je Mijac Music katalog zbog dugogodišnjeg ugovora sa Sonyjem donio više od 70% od 48 milijona dolara koje je pokojni pjevač zaradio u ovoj godini.

/indexhr/