ZVEZDA STALA PRED REALOM Furiozan početak, skroman kraj

Sport

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Real Madrida sa 73:68 u osmom kolu Evrolige.

Sjajno su crveno-bijeli ušli u utakmicu, vodili sa 21:8 na nešto manje od četiri minuta na kraju prve četvrtine, a onda je Real u furioznoj završnici smanjio na pet poena zaostatka na ulasku u drugu dionicu.

Šest poena zaostatka imali su domaći i na poluvremenu, a onda su gosti u trećoj dioniciu uveli meč u egal, a u poslednju četvrtinu su ušli sa šest poena viška (59:53). Nije uspevala Zvezda da istopi ovu prednost, a sa pet poena viška (75:60) ušlo se u poslednja četiri minuta (75:60)

U poslednje dvije i po minute Zvezda je ušla sa identičnim rezultatom. Real je imao napad, Tonkis je promašio trojku, a Zvezda u naparu izgubila loptu, treću za 60 sekundi.

Ponovo se zvezde odbranila ali i nareni napad na 90 sekundi nije urodio plodom jer Zvezda, ponovo, prije svega zvog izuzetno agresivne odbrane gostujućeg tima nije poentirala.

sa pet poena viška ušlo se i u poslednji minut, a onda je Volden promašio otvoren šut. Imala je Zvezda ponovo loptu, Lojd je bio u prodoru, izgubio je loptu, a nakon prigovora košarkašu Zvezde suđena je tehnička greška. Real nije iskoristio jedno bacanje ali je na 30 sekundi do kraja uz plus pet imao i posjed, a zvezda nije izašla iz bonusa, pa su joj trebala još tri faula do penal završnice. U takvoj završniciu, kada su u nju ušli košarkaši Zvezde se nisu snaši pa je Real upisao pobjedu u Beogradu.

Džordan Lojd bio je najefikasniji sa 22 poena dok je Trej Tomkins postigao šest manje.

/srpskainfo/