“METROPOLA KOJA PRUŽA DOBAR ŽIVOT” Dodik ističe da je Banjaluka poslije Beograda NAJPERSPEKTIVNIJI SRPSKI GRAD

Banja Luka

Krajiška ljepotica se gradi u kontinuitetu. Pogledajte samo kako danas izgleda Banjaluka, koja je poslije Beograda naperspektivniji i najbolji srpski grad, rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Tu je nova Toplana, potom rekonstrukcija UKC Republike Srpske, pa zaobilaznice oko grada. Ovo je sada moderan grad, metropola sa svim elementima za dobar život – naglasio je Dodik.

Napomenuo je da je Srbija uložila i u Srebrenicu oko pet miliona evra.

– I to se vidi na svakom koraku. Srebrenica izgleda ljepše i bolje. Sada nek se zapitaju gdje je završio silni novac od donacija koji je bio namjenjen tom kraju – rekao je Dodik

On se posebno osvrnuo na izvanrednu saradnju sa Srbijom, piše RTRS.

–  Dogovorili smo da obilježavamo zajednički važne datume, a takvih je šest. Imamo i Dan zastave 15. septembra i to je zajednički državni praznik Srbije i Republike Srpske, i od sledeće godine to će biti neradni dan u Srpskoj – istakao je Dodik.

A u toj zajedničkoj saradnji naglašeno je i nekoliko kapitalnih investicija.

– Hidroelektrana Buk Bijela je investicija od 500 miliona evra, i ona će biti u vlasništvu Srbije i Republike Srpske. Potom imamo aerodrom Trebinje koji će proraditi 2022. godine sa 80 miliona evra, a tu je i auto put koji povezuje Raču i Banjaluku, investicija oko 100 miliona evra – pojasnio je Dodik.

Naglasio je da je saradnja u oba pravca.

– Srbija stoj iza nas, ali i mi stojimo iza Srbije. I to je srpsko jedinstvo, mi smo jedan narod. Najljepše se osjećam kad odem u Beograd, dok se u Sarajevu samo okrećem. Političko Sarajevo je odraslo na percepciji “Što slabija Srbija, to je bolje nama”. Nažalost, po njih to su prošla vremena – naglasio je Dodik.

/srpskainfo/