Američki novinar ruši Bajdenovu pobjedu! Iznio dokaze, Amerikanci u šoku

Svijet

Taker Karlson, američki novinar i konzervativni politički komentator, imenovao je mrtve ljude za koje kaže da su “glasali” na izborima u SAD.

Na Karlsonovoj listi su se našla i imena najmanje četiri mrtva glasača u Džordžiji – gde Donalda Trampa i Džoa Bajdena razdvaja manje od 15.000 glasačkih listića.

Posebno je istakao slučajeve u Nevadi, gde je rekao da su zvaničnici slali glasačke listiće – uprkos tome što su znali da desetine hiljada registrovanih biračkih spiskova nisu aktuelni.

TV voditelj tvrdi da sistem za slanje pošte „podstiče“ prevaru jer drugima omogućava da glasaju u imena preminulih.

Da bi dokazao svoju poentu, istakao je, između ostalih, slučajeve učiteljice Rozmari Hardl koja je umrla 2017. godine i Fred Stoksa, koji je umro iste godine.

Taker je reako da se “pretpostavlja” da su mrtvi glasači glasali za Bajdena.

U Džordžiji, Karlson je imenovao Debru Džin Kristijansen, Lindu Kesler, Edvarda Svinota i Džejms Blejloka, kao mrtve koji su glasali.

– Oni koji su Debru Džin bili su tužni kad je umrla prošlog maja i mogli bi biti iznenađeni kada saznaju da je čak i nakon njene smrti Debra Džin ipak uspela da se registruje za glasanje, a zatim je glasala, vjerovatno za Džoa Bajdena – izjavio je voditelj.

Karlson je potom imenovao Lindu Keser koja je umrla pre 17 godina, ali je glasala prošle nedelje.

– Oni su mrtvi, ali su svejedno glasali. Pitanje je kako su to uradili? Kako su tačno glasali? – upitao je.

– A kratak odgovor je poštom. Mrtvi ljudi imaju tendenciju da glasaju češće kada im olakšate glasanje. Oni su poput bilo koje druge grupe. I ove godine smo umrlima olakšali glasanje – izjavio je voditelj.

Karlson je ironično rekao da je ovo u neku ruku “inspirativna priča jer predstavlja pobjedu glasanja nad smrću”.

/alo.rs/