U GRADIŠCI OTVORENA SPORTSKA DVORANA “ARENA GRADIŠKA”

Gradiška

Gradiška je konačno dobila modernu i višenamjensku sportsku dvoranu

11.11.2020. mmgradiska portal

Gradiška je konačno dobila modernu i višenamjensku sportsku dvoranu Arenu vrijednu 14 mil KM. Ovaj objekat na samom ulazu u grad sada će udomiti brojne sportske klubove iz Gradiške, koji su bili primorani da na takmičenja kao domaćini odlaze u druge gradove RS.


Ukupna površina objekta je 5.700 m2, a najveći dio zauzimaju tri sportske dvorane. Centralna ima 1.400 m2 i kapacitet od 1.620 sjedećih mjesta i 300 pomoćnih stolica.

Mala dvorana je kapaciteta 144 sjedećih mjesta, dok je multifunkcionalna sala predviđene za različite sportske aktivnosti. Objekat, osim navedenog, ima i četiri svlačionice, VIP kafić, dva kafea, zatim restoran, kao i ostale kapacitete koji zadovoljavaju potrebe za međunarodna takmičenja u košarci, rukometu, odbojci, futsalu i dr dvoranskim sportovima.

Arenu Gradiška su, zajedno sa Srpskim članom Predjedništva BiH Miloradom Dodikom i gradonačelnikom Gradiške Zoranom Adžićem, otvorili članovi gradiških sportskih kubova, a otvaranju su prisutvovali predstavnici gradskih i republičkih vlasti.

Dodik je čestitao Gradskoj upravi i gradonačelniku Adžiću na uspješno završenom projektu.
Svim sportistima je poželio dobre rezultate, te poručio građanima Gradiške da budu ponosni na ovu dvoranu.

Gradonačelnik Adžić je istakao da je otvaranje sportske dvorane veliki dan za mlade ljude i sportiste u Gradišci.
Podsjetio je da Gradiška ima 23 kluba dvoranskih sportova, koji su osvajali značajna takmičenja i donosili evropske i svjetske medalje.
Adžić je dodao da je uz dvoranu i fudbalski stadion izgrađen i fudbalski teren sa vještačkom travom da bi i fudbaleri imali bolje uslove za treninge i utakmice.