JA SAM PRVI KOJI TO KAŽE, EVO KADA SE SVIJET VRAĆA U NORMALU: Profesor sa Oksforda rekao ono što sve zanima!

Zdravlje

Cijeli svijet željno iščekuje kraj pandemije i vraćanje života u normalne tokove, a profesor sa Oksforda otkriva kada bi to moglo da se desi!

Svijet se protiv pandemije korona virusa bori već 11 mjeseci, a ono što svi željno iščekujemo je skidanje maski i slobodno udisanje vazduha, bez bojazni da ćemo se zaraziti.

Kada će se to desiti niko još uvek sa sigurnošću ne može da kaže, ali je činjenica da se u borbi protiv kovida-19 napreduje. Kompanija “Fajzer” juče je objavila da je njihova vakcina protiv korone efikasna 90 odsto, a profesor sa Oksforda, Džon Bel, smatra da bi zahvaljujući tome svijet mogao da se vrati u normalu na proljeće.

IZVOR: YOUTUBE/SCREENSHOT/OXFORD AHSN

“Ja sam prvi koji će to reći, sa samopouzdanjem, život će se vratiti u normalu do proljeća. Da, da, da”, rekao je profesor Bel.

Njegov univerzitetski kolega, profesor Piter Horbaj potvrdio je da je ovaj trenutak važan i da daje ohrabrenje i optimizam.

“Osetio sam olakšanje kada sam video rezultate. Ovo je dobar znak i prekretnica, čini mi se”, rekao je Horbaj.

Potencijalna vakcina kompanije “Fajzer” do sada je ispitana na više od 43.000 dobrovoljaca, od kojih je 38.955 primilo drugu dozu 8. novembra.

Vakcina efikasno štiti od korona virusa sedam dana nakon što se primi druga doza tvrde stručnjaci.

(MONDO/BBC)