DOBIJAJU HILJADE KORISNIKA U MINUTI Jedna društvena mreža je EKSPLODIRALA, na nju prelaze ljudi iz OVIH razloga

Društvo Tehnologija

Društvena mreža koja se smatra bastionom slobode govora, trpi probleme zbog preopterećenja izazvanog ogromnim brojem novih korisnika koji masovno prelaze na ovu platformu revoltirani cenzurom koju vrši Tviter.

Riječ je o društvenoj mreži Parler. Dodaju se hiljade korisnika u minuti i ​​paralelno ispravljaju tehnički problemi zbog preopterećenja rekao je radio voditelj i većinski dioničar Parlera Dan Bongino.

On je negirao glasine da je platforma prodata.

Nagli porast broja novih korisnika učinio je Parler danas najpreuzimanijom aplikacijom u Americi, pretekavši platforme kao što su TikTok, Instagram i Tviter.

Prije juna, Parler je imao oko 2.000 preuzimanja. Njegova baza korisnika udvostručila se tog mjeseca, na oko 1,5 miliona, nakon što je Tviter počeo da uvodi drastične mjere obilježavanja i brisanja postova, prenosi B92.

Parler sada dodaje onoliko korisnika u minuti koliko je nekad sticao u jednom danu.

Pobuna koju su vodili konzervativci, usljedila je nakon što su Tviter i Fejsbuk suzbili izveštaje o navodnom širenju uticaja porodice demokrata kandidata Džoa Bajdena, zaključavanjem naloga Njujork posta na dvije nedelje, koji je prvi objavio priču.

Tviter je takođe označavao postove predsjednika Donalda Trampa i njegovih pristalica, uključujući poruke u kojima se spominje izborna prevara, kao “sporne”.

Parler sa sjedištem u Nevadi, osnovali su 2018. godine softverski inženjeri Džon Mace i Džared Tomson.

Imao je oko 4,5 miliona korisnika prije izbora u Americi 3. novembra.

/b92//srpskainfo/