Horor u Ljubljani: Mladić ubio sestru, oca i majku, pa sebe

Region

Slovenska je policija objavila da se zločin dogodio u ponedjeljak navečer. Potvrdili su da su ubijene tri osobe u dobi od 26, 56 i 60 godina, te 22-godišnjak koji si je oduzeo život.

Ljubljanu je sinoć potresao strašan zločin. U području Janče, 22-godišnjak je hladnim oružjem i pištoljem ubio troje članova svoje porodice, a nakon toga i sebe.

Slovenska je policija objavila da se zločin dogodio u ponedjeljak navečer, dojava je policiji stigla oko 21 sat.

foto: slovenske novice

Valter Zrinski, šef kriminalističkog odjela policije u Ljubljani izjavio je za medije da je 26-godišnja sestra prije nego je preminula oko devet sati navečer uspjela nazvati policiju i tražiti pomoć, te im je rekla da ih je njen brat upucao.

Nakon toga, 22-godišnji mladić je nazvao hitnu pomoć, priznao da je pobio porodicu i rekao da je naoružan nožem i pištoljem. Mladić dosad nije imao nikakav kriminalni dosje niti je bilo ikakvih indicija da u porodicii postoji neka svađa.

Pištolj kojim je porodica pobijena bio je u vlasništvu 60-godišnjeg oca.

Policija je potvrdila da je ubojica prvo teško ozlijedio osobe u dobi 26, 56 i 60 godina, te su one preminule na licu mjesta. Nakon toga si je, oduzeo život. Policija je prilikom dolaska u kuću našla četiri tijela.

Njihove komšije i mještani su u šoku, kažu kako je to bilo složna porodica i nisu očekivali ovakvu tragediju, javljaju Slovenske novice