Ducati predstavio novu Multistradu V4

Auto-moto

Ducati je konačno predstavio novu generaciju svog Multistrada modela, koji donosi V4 agregat.

Nova Multistrada V4, kao što je to običaj kod italijanskog proizvođača, dolazi u dva izdanja, standardnom i “S”, s tim što ovaj drugi donosi komponente visokih performansi.

Obje varijante imaju monokok šasiju, dvostruku viljušku i 19-inčnu prednju felnu (uz 17-inčnu zadnju), kao i robusni paket elektronike.

Kako je Ducati novi V4 Granturismo agregat predstavio ranije, neke stvari smo o Multistradi V4 znali i prije njenog debija. U pitanju je prvi savremeni Ducati koji neće imati kultni desmodromik sistem italijanske kompanije.

Arhitektura novog V4 agregata omogućuje prelazak 60.000 km bez podešavanja ventila, istovremeno smanjujući troškove održavanja za sve vlasnike. Verzija V4 jedinice koja će se naći na novoj Multistradi će imati zapreminu 1.158 kubika, a donijeće 168 KS i 125 Nm maksimalnog obrtnog momenta na 8.750 o/min.

V4 Granturismo agregat će imati manji maksimalni broj obrtaja od Desmosedici Stradale jedinice, s crvenom linijom na negdje oko 12.000 o/min.

Kako navodi Ducati, Multistrada V4 i Multistrada V4 S u evropske prodajne salone stiže u novembru. Početna cijena osnovnog modela je 18.990 evra, dok je za “S” varijantu potrebno izdvojiti 21.990 evra, a za “S” Sport 23.790 evra.

(b92) (nezavisne)