Amerikanci o Beogradu: “Tona kafića, definitivno je ovde ispijanje kafe način života” VIDEO

Region

Amerikanci Skot i Šeli prodali su kuću i napustili SAD u potrazi za mjestima sa manje stresa i više zabave. Svoje utiske sa putovanja su podjelili na YouTube kanalu koji vode u cilju promovisanja različitih turističkih destinacija.

Trenutno se nalaze u Beogradu, a naglašavaju i da je to “prelijep, apsolutno savršen grad u Evropi”.

“Veoma je čist i pun ljudi. Primjećujemo da ima puno kafića. Definitivno su ovde kafići i ispijanje kafe životni stil.” kaže ovaj par.

Što se Trga Republike i djelova oko Narodnog Muzeja tiče, primetili su da je ovaj dio jedna velika pješačka zona, koja je ukrašena kafićima na otvorenom, sa velikim baštama koje jako podsjećaju na zapadni stil. Bili su oduševljeni što su za dva dolara mogli da popiju pivo, a za samo 1 i po dolar ukusan kapućino.

Šetajući Knez Mihailovom, poručuju da ih neki djelovi ulice, podsećaju na Valensiju u Španiji, ali da arhitektonski stilovi podsećaju na Beč, ili možda Francusku.

Glavni grad kao Pariz

Foto: Depositphotos/ bloodua

Foto: Depositphotos/ bloodua

Kada su obišli hram Svetog Save, bili su zadivljeni kako on izgleda spolja ali isto tako i unutra. Činjenica da je sav od mermernih komada, za njih je bilo prava rijetkost.

Za ovaj par, spektakulran je bio i obilazak Muzeja Nikole Tesle, Crkve Svetog Marka, Svetog Arhanđela Mihaila, projekat Beograd na vodi, ali i glavni simbol Beograda, Kalemegdan. Obilazak Kalemegdana ih je očarao i kako su rekli, bilo je to magično iskustvo nad ušćem Dunava i Save.

Kako kažu “glavni grad Srbije zapravo je još uvijek neotkriven turistički grad, a ubrzo može postati novi Pariz”.

“Pljeskavica je srpski hamburger”

Šeli je rekla da je u raju u trenutku kada je vidjela da u nekim knjižarama, pored knjiga ima mogućnost da popije i kafu. “Ok, upravo sam se zaljubila u ovu knjižaru. Imam knjigu, kafu i par sati uživanja, U raju sam”, ispričala je ona u videu.

Skot je svoj raj pronašao u hrani u restoranima i pekarama širom Beograda: “Pljeskavica je srpski ogroman hamburger, odlična je” rekao je on, a pohvalio je i karađorđevu šniclu, gulaš, srpsku kobasicu i naravno, ćevape.

Prizor ali i ukus hrane ovde je fantastičan, mi smo zadovoljni. Svuda su pekare, poslastičarnice, restorani, ali ima i uličnih prodavaca hrane, mi smo prijatno iznenađeni.” rekli su u videu.

Bili su oduševljeni i time što su se sa svima sporazumjevali na engleskom i što je narod u Beogradu jako prijatan i druželjubiv.

/b92/