Ona je najplaćenija glumica na svijetu – zaradila je nevjerovatnih 43 miliona dolara za godinu dana! (FOTO)

Zanimljivosti

Zvezda serije “Moderna porodica” Sofia Vergara na vrhu je Forbsove liste najplaćenijih glumica na svijetu, predvodeći televizijske glumice u godini kad su bioskopi zapali u krizu.

Vergara – koja je trenutno sudija u emisiji “Amerika ima talenat” – zaradila je nevjerovatnih 43 miliona dolara u poslednjih 12 mjeseci u plati i angažmanima. Pomakla se s drugog mjesta od prošle godine.

48-ogodišnja Kolumbijka zarađivala je 500 hiljad dolara po epizodi u posljednjoj sezoni Emijem nagrađene “Moderne porodice” koja je prestala sa snimanjem početkom ove godine.

Forbs je procijenio da će zaraditi “bar 10 miliona dolara po sezoni” za AGT, jednu od najpopularnijih takmičarskih emisija u SAD-u.

Pandemija koronavirusa paralizovala je Holivud, prisilivši zaustavljanje produkcija i zatvaranje bioskopa, pa je i snimanje mnogih visokobudžetnih filmova odgođeno.

Oskarovka Anđelina Džoli je na drugom mestu Forbsove liste, sa 35 miliona dolara.

Glumice koje najviše zarađuju na televiziji ili striming servisima nalaze se na vrhu.

Glumica Gal Gadot nalazi se na trećem mjestu s 31 milion dolara.

Na osmom mjestu sa 19 miliona dolara nalazi se glavna glumica “Uvoda u anatomiju” Elen Pompeo, a zvezda “Sluškinjine priče” Elizabet Mos na devetom je mjestu sa 16 miliona dolara.

Još jedna dobitnica Oskara, Viola Dejvis, prvi put se pojavila u prvih 10.

 Ukupno je 10 najplaćenijih glumica u svijetu 2020. godine zaradilo 254 milijona dolara u 12 mjeseci.

Deset najplaćenijih glumaca zaradilo je gotovo duplo više – gotovo 550 milijona dolara – u istom periodu. Tu ljestvicu je prošli mjesec predvodio Dwayne “The Rock” Johnson s 87,5 milijona dolar

/srbija danas/