Ugostitelji iz Gradiške poslali OTVORENO PISMO relevantnim institucijama

Gradiška

Ukoliko ne nađu načina da im pomognu financijski, uslijedit će veliki broj otkaza, poručuju iz udruženja Glas ugostitelja Gradiške u otvorenom pismu poslanom relevantnim institucijama.

mmgradiska portal pismo prenosi u cijelosti:

Poštovani,

Članovi institucija kojima se obraćamo Otvorite oči.

Naše buduće poslovanje ne zavisi od donešenih mjera već od načina na koji će to naši gosti prihvatiti. Što se tiče Vlade i mjera koje donose, mora se znati da svako ograničenje u poslovanju treba da prati pomoć vlasti zbog tog ograničenja. Jer mi smo u ovom režimu rada ne zbog sebe već zbog javnog interesa i nije uredu da sami snosimo posljedice.

Realno je da mora doći do velikog otpuštanja radnika, a to je propast za naš sektor, ako ne donesete adekvatne mjere. Jedino nam može pomoći konkretna finansijska pomoć na očuvanju radnih mjesta. Do sada smo kao ugostitelji imali najstrožije mjere u regionu i to nam nije dalo nikakav rezultat osim štete koju smo pretrpjeli zbog tog. To su vaši pogrešni koraci.

Mislimo da bi trebalo u budućnosti pristupiti sa više optimizma i sa više sluha za naše probleme. Mi smo i do sada bili konstruktivni faktor ali smo i pored toga slabo uvažavani. Rezultat je vidan. Podržavamo stavove Udruženja HoReCa RS i tražimo što hitnije donošenje adekvatne pomoći ovom sektoru ili se okrećemo raznim oblicima građanske neposlušnosti.

Glas ugostitelja Gradiške