„NIKO NIJE KAŽNJEN AKO JE VOZILO REGISTROVANO“ Banjalučka policija tvrdi da nema problema u radu kamera na ulicama

Banja Luka

U Policijskoj upravi Banjaluka tvrde da nisu tačni navodi da su vlasnici automobila kažnjeni zbog isteka registracija, iako su im u tom trenutku bila registrovana vozila.

Oni ističu da kada stranka, fizičko ili pravno lice, podnese zahtjev za registraciju vozila, taj zahtjev se rješava u zakonskom roku, a ne naknadno.

– Takođe, u potvrdi o registraciji (saobraćajnoj dozvoli) nema rubrika od kada je vozilo registrovano, nego do kada. Tako da ukoliko piše da je vozilo registrovano do 20.09.2021. godine, ne znači da je registrovano 20.09.2020. godine ili ranije – poručili su iz banjalučke policije.

Kažu da se u elektronskoj evidenciji vozila jasno može vidjeti tačan datum i vrijeme kada je vozilo registrovano.

– Građani koji smatraju da taj prekršaj nisu počinili imaju zakonsko pravo da se obrate Odjeljenju za prekršaje Osnovnog suda u Banjaluci i pokušaju da pred Sudom dokažu da nisu počinili navedeni prekršaj. Napominjemo da su postojeći sistemi video nadzora u drugim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj evidentirali hiljade neregistrovanih vozila i zato pitamo ko treba da snosi odgovornost kad takvo vozilo, kojem je istekla registracija, izazove saobraćajnu nezgodu – istakli su u Policijskoj upravi Banjaluka.

PROČITAJTE JOŠ

Podsjećamo, brojni Banjalučani ističu da su posljednjih mjeseci dobili kazne za neregistrovana vozila, iako su na vrijeme produžili registraciju, a za sve krive nove kamere koje su nedavno postavljene na gradskim ulicama.

/srpska info/