ALARMANTNA SITUACIJA U SRPSKOM GRADU: Hitno zasjeda štab, ulice prskaju natrijum-hipohloridom

Region

Zbog epidemiološke situacije u Kruševcu koja je postala alarmantna, Gradski štab za vanredne situacije danas je održao hitno telefonsko vanredno zasjedanje, na kojem su donjete nove mjere protiv pandemije korona virusa.

Iz Gradskog štaba je naloženo da JKP “Kruševac” uz nadzor Komunalne inspekcije sprovodi jednom dnevno pranje ulica i javnih površina dezinfekcionim sredstvom natrijum-hipohloridom po preporuci Zavoda za javno zdravlje Kruševac, a u skladu sa meterološkim uslovima, navodi se u saopštenju na sajtu Grada Kruševca. 

Sve ustanove, organizacije i upravnici stambenih zgrada na teritoriji grada Kruševca mogu preuzeti koncentrovani rastvor natrijum-hipohlorida na lokaciji JKP Kruševac. 

U skladu sa zadatkom donesenim na sednici Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor, održanoj 23. oktobar, potrebno je nastaviti sa pojačanim zajedničkim inspekcijskim nadzorom u koordinaciji inspekcijskih organa Grada Kruševca i republičkih inspekcijskih organa, kao i drugih državnih organa na nivou Rasinskog upravnog okruga, dodaje se u saopštenju.

Nove mjere donose i obavezu za sva javna preduzeća, ustanove i druge organizacije da nastave sa obaveznom primjenom epidimioloških mjera u cilju suzbijanja pandemije virusa Kovida-19, naročito u javnom prevozu i na javnim mjestima.

Prema posljednjim informacijama od 15 sati 4. novembra u Srbiji su potvrđena još 2.412 slučaja korona virusa. Nažalost još 6 osoba je umrlo.

U posljednja 24 sata testirane su 12.617 osobe.

Od početka epidemije, preminulo je 850 ljudi.

(Mondo/Agencije)