Još dvoje državljana Sjeverne Makedonije umješano u napad u Beču

Svijet

Policija je uhapsila 14 ljudi povezanih sa glavnim osumnjičenim za napad u Beču

Ministarstvo unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije saopštilo je danas da je, osim Kujtima Fejzulua, još dvoje državljana Sjeverne Makedonije umešano u teroristički napade u Beču, u kojima je u ponedeljak ubijeno četvoro, a ranjeno 22 ljudi.

Kako se navodi u saopštenju, sa spiska austrijske policije, koji je dostavljen u nekoliko policija, uključujući i sjevernomakedonsku, utvrđeno je da tri osobe, pored austrijskog, imaju i državljanstvo Republike Sjeverne Makedonije, i to K.F. (rođen u Modlingu, Austrija), A.G. (rođen u Sankt Poltenu, Austrija) i U.A. (rođen u Beču, Austrija).

 Sektor za međunarodnu policijsku saradnju u Ministarstvu unutrašnjih poslova odmah je stavljen na raspolaganje kolegama iz Austrije i intenzivno sarađujemo na svim elementima vezanim za ovaj slučaj – navelo je Ministarstvo.

Napade u centru glavnog grada Austrije izveo je 20-godišnji Kujtim Fejzulu, koji je imao dvojno državljanstvo Austrije i Severne Makedonije, rekao je ministar unutrašnjih poslova Karl Nehammer u utorak, 3. novembra, nakon što je napadača nazvao “teroristom“.

Policija je ubila Fejzulaja na mjestu napada, a uhapsila 14 ljudi povezanih sa glavnim osumnjičenim za napad u Beču, rekao je ministar na konferenciji za novinare.

/telegraf.tv/