“NISMO U RATNOM, NEGO VANREDNOM STANJU” Milanović o mjerama protiv korona virusa

Region

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović kaže da je u pravu bio kad je rekao da je Hrvatska u vanrednom, a ne u ratnom stanju, dodajući da će to proći jer je i ranije bilo epidemija.

Stanje u kojem se priča o lokdaunu i suspenziji ljudskih prava, to ne može odlučiti ni Capak ni Plenković. Da je to Plenković tražio u martu, bilo bi mu puno lakše. Sad će mu biti puno teže – kazao je Milanović.

Milanović je na opasku novinara da je Ustavni sud dao za pravo vladi, rekao da kada se radi o mjerama za korona krizu nema saradnje.

– Ustavni sud je političko tijelo, njegovi članovi se biraju u Saboru i ti ljudi su stalno u odnosu s politikom. Odluke koje donosi to tijelo moraju biti konačne, nakon njih više nema razgovora. Ja sam sklon prihvatiti potpuno promašenu odluku Ustavnog suda – rekao je Milanović.

Govoreći o obilježavanju Dana sjećanja na žrtve rata i Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje 18. novembra, Milanović je rekao da je spreman da ide u Vukovar, ali da sve zavisi od dogovora Plenkovića, Medveda i Penave.

/srpska info/ /tanjug/