OBOREN JOŠ JEDAN REKORD Na koronu u Srbiji pozitivno još 1.449 osoba, ŠESTORO PREMINULO

Region

 U posljednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 6.539 osoba, od čega je pozitivno 1.449 osoba. Nažalost, preminulo je još šest osoba, isto koliko i juče.

rema posljednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta “Batut”, na respiratorima u zdravstvenim ustanovama u Srbiji nalazi se 52 pacijenta. Prije samo nedjelju dana taj broj je iznosio nešto više od 25.

Takozvani Konov koeficijent danas iznosi rekordnih 22,16 odsto!

Podsjetimo, crni korona niz u Srbij nastavljen je i juče, kada je oboren rekord od 1.817 novozaraženih za 24 časa od testirane 9.531 osobe. Juče je od korone za dan preminulo još šest osoba, a na respiratorima u zdravstvenim ustanovama širom Srbiji nalazio se 51 pacijent. Dan je obilježio i još jedan rekord, naime, takozvni Konovo koeficijent, odnosno broj zaraženih u odnosu na broj testiranih iznosio je čak 19 odsto!

PROČITAJTE JOŠ

Proteklih dana došlo je do naglog skoka broja oboljelih od virusa korona, a kako je istakao epidemiolog dr Predrag Kon, očekuje se da će broj zaraženih korona virusom nastaviti da raste narednih desetak dana. Broj bi mogao da dostigne više od 2.000 novooboljelih dnevno, a broj preminulih od Kovida-19 bi tako mogao postati dvocifren. Dr Kon se zalaže za uvođenje jedne mjere, a to je “zabrana kontakata”.

Jutros je o epidemiološkoj sitaciji govorio i imunolog dr Srđa Janković, koji je takođe rekao da je za jednu mjeru, a to je smanjenje maksimlanog dozvoljenog broja ljudi na okupljanjima sa 30, piše Blic.

/srpska info/