GLASALO 100 MILIONA AMERIKANACA Posljednje ankete pokazuju da je Bajden u prednosti, ali Tramp je veoma blizu

Svijet

Posljednje ankete pokazuju da demokrata Džo Bajden vodi nad američkim predsjednikom Donaldom Trampom dva dana uoči izbora u SAD-u.

prkos Bidenovom vodstvu brojni mediji prognoziraju da to ne mora nužno značiti da će demokrate pobijediti jer je slična situacija bila i 2016. godine, kada je demokratska kandidatkinja Hilari klinton ubjedljivo vodila nad Trampom da bi nakon toga izgubila na izborima.

Ipak, vodstvo Bajdena u nacionalnim anketama bilo je relativno stabilno proteklih mjeseci usred zdravstvene krize. I trenutno je u prednosti nad Trampom za 10 odsto u nacionalnim anketama, tačnije 52 (Bajden) naspram 42 (Tramp) odsto glasova.

Prema analizama, situacija je gotovo i nepromijenjena u odnosu na oktobar kada je demokrata Bajden vodio s 11 posto razlike naspram Trampa.

Takođe, ankete su pokazale da su žene i stariji glasali za Bajdena te da ovaj put Trampu nisu dali podršku.

Međutim, važno je istaći da je Tramp i dalje blizu Bajdenu u nekoliko ključnih država, a anketa Reutersa i Ipsosa je pokazala da je trka još tijesna na Floridi, u Sjevernoj Karolini i Arizoni, prenosi Klix.

Do sada je gotovo 100 miliona Amerikanaca glasalo na predjsedničkim izborima uoči izbornog dana 3. novembra 2020. godine.

/srpska info/