PALA GRUPA FALSIFIKATORA Prodavali lične dokumente i LAŽNE PCR TESTOVE, naplaćivali i do 800 evra

Region

Šest osoba uhapšeno je po nalogu Tužilaštva u Srbiji za organizovani kriminal zbog sumnje da su se udružili u kriminalnu grupu radi falsifikovanja ličnih dokumenata, ali i na desetine lažnih PCR testova.

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, nakon višemjesečnog predistražnog postupka sprovedenog u saradnji sa Odeljenjem za suzbijanje organizovanog finansijskog kriminala SBPOK MUP Republike Srbije, danas je uhapšeno šest osoba i to: M.P, M.M, S.G, L.B, S.I. i M.I, zbog izvršenja krivičnih djela falsifikovanje isprava – saopštili su iz tužilaštva, prenosi Blic.

Kako navode, postoje osnovi sumnje da je ova organizovana kriminalna grupa na teritoriji Republike Srbije u periodu od januara 2020. godine do danas pronalazila osobe zainteresovane za nabavljanje lažnih javnih isprava, izrađivala falsifikovana lična dokumenta, kao i više desetina lažnih rezultata PCR testova na Covid-19.

Osumnjičeni su za izradu faksifikovanih dokumenata naplaćivali naknadu u iznosu od 100 do 800 evra po dokumentu.

U toku su pretresi na više lokacija, nakon čega će osumnjičena lica biti privedena radi saslušanja u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

/srpska info/