HUMANI SRPČANI Kuća solidarnosti za Slavka Rudnika stavljena pod krov

Društvo

Na inicijativu Mjesne boračke organizacije Srđevići kod Srpca izgrađena je kuća za Slavka Rudnika, bivšeg borca Vojske Republike Srpske. Planirano je da u kuću useli prije zime.

Fond solidarnosti Boračke organizacije Srbac prihvatio je inicijativu i obezbijedio kompletan građevinski materijal. Kuća je stavljena pod krov, ali poslovi na tome nisu stali.

Kuću je igradio Slavko Šelehijević s grupom radnika uz minimalnu novčanu naknadu. U akciji su učestvovali i saborci Slavka Rudnika, komšije i prijatelji, dobrovoljnim radom i bez naknade. Sada slijedi unutrašnje uređenje kuće.

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Predsjednik Boračke organizacije opštine Srbac i Fonda solidarnosti, Goran Plotan, zahvalan je svima koji su novčano ili na drugi način pomogli gradnju kuće za Slavka Rudnika, ali i druge bivše borce i RVI.

– Uskoro će, takođe posredstvom Fonda solidarnosti, biti završena još jedna kuća Zoranu Crnomarkoviću iz Razboj Lijevča. Uz ovaj materijal Fond je za šest demobilisanih boraca obezbijedio građevinski, vodovodni i elektro-materijal za renoviranje i dogradnju stambenog prostora ukupne vrijednosti 14.695 KM – rekao je Plotan.

Fond solidarnosti je opravdao svoje postojanje, a prikupljeni novac transparentno troše, navode u srbačkoj boračkoj organizaciji. To je garancija svima, koji na ovaj način pomažu, da će njihov novac biti racionalno utrošen i u korist osoba kojima je namijenjen.

/srpska info/