SUPRUŽNIKE POKOSIO NA PJEŠAČKOM PRELAZU Detalji stravične saobraćajne nesreće u Banjaluci

Banja Luka Hronika

Banjalučanka Mira Dugonjić (57) poginula je, a njen suprug Zvone (60) lakše je povrijeđen kada ih je na pješačkom prelazu u Karađorđevoj ulici u banjalučkom naselju Lauš udario “polo” kojim je upravljao Savo Kovačević (60).

ponedjeljak oko 17.20 časova, a Mira je usljed povreda preminula u bolnici oko 23.30 časova.

Nezvanično saznaje Glas Srpske da je porodica Dugonjić nedavno imala smrtni slučaj u porodici.

– Zvoni je nedavno umro otac, a on i supruga Mira su u trenutku nesreće išli da kupe odijelo za pokojnika – rekao je izvor blizak istrazi.

Isti izvor je rekao da su Dugonjići u trenutku nesreće prelazili pješački prelaz kod kružnog toka na Laušu kada je na njih naletio “polo”.

Vozilo se kretalo iz pravca Lauša prema centru grada. Vozač je poslije nesreće izjavio da pješake, nažalost, nije primijetio jer je bio sumrak – rekao je izvor blizak istrazi.

Očevici su ispričali da su scene na mjestu nesreće bile stravične i da je udarena žena nakon udara automobila ostala da nepomično leži na cesti.

– Žena je ležala i nije se pomjerala, a muškarac je pored nje vrištao i plakao. Nije djelovalo da je teško povrijeđen, ali se vidjelo da je žena kritično. Scena je izgledala baš stravično i nikada to neću zaboraviti. Neki prolaznici su pritrčali da im pomognu – rekla je Banjalučanka koja se zadesila u blizini mjesta nesreće.

Prema njenim riječima, od ljudi koji su se tu zatekli čula je da je vozilo ženu usljed udara odbacilo.

– Nadala sam se da će povrijeđena žena biti dobro jer je ubrzo stiglo vozilo hitne pomoći. Zdravstveni radnici su joj pružili pomoć i odvezli je u bolnicu. Kasnije sam čula da je žena, nažalost, podlegla povredama – rekla je ova Banjalučanka.

Policija

U Policijskoj upravi Banjaluka, navodeći inicijale, saopštili su da su obavili uviđaj na mjestu nesreće.

– U nesreći su učestvovali S. K, koji je vozio “folksvagen polo” i pješaci M. D. i Z. D, a M. D. je podlegla povredama. Više detalja o nesreći, kao i njen uzrok, biće poznati nakon istrage – rekli su u policiji.

Istakli su da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka

/glas srpske – srpska info/