NI KRAĆEG PUTA, NI VEĆEG ZNAČAJA Gradišku i Dubicu povezuju asfaltom kroz Potkozarje

Gradiška

Preduzeće „Kozaraputevi“ iz Prijedora privodi kraju asfaltiranje dionice Jablanica – Sjeverovci, dužine 900, a širine četiri metra, koja ima izuzetan značaj za dva susjedna sela Kozarske Dubice i Gradiške.

Ovim će dvije lokalne zajednice napokon dobiti decenijama zagovaranu vezu asfaltnim putem kroz Potkozarje.

To je rezultat ugovora koji je gradska uprava Gradiška ljetos potpisala s navedenim građevinskim preduzećem iz Prijedora.

– Ni kraćeg puta, ni većeg značaja. Ova kratka dionica godinama je odvraćala putnike, a često zbog oštećenja puta nije bila moguća saobraćajna komunikacija između dva sela. Veoma smo srećni zbog toga. Asfalt će bitno unaprijediti život u Jablanici i Sjeverovcima – rekao je za Srpskainfo Bogdan Misimović iz Jablanice.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Ovo je dio projekta koji se, osim puta Jablanica – Sjeverovci odnosi na još nekoliko infrastrukturnih poslova na području Gradiške. Ukupna vrijednost je 1.053.000 KM.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić kaže da je riječ o četiri projekta, tri na gradskom području i jedan na seoskom. To su uređenje više parkinga, sanacija Ulice Mladena Stojanovića, izgradnja gradskog trga i „Integrisana vodovodna infrastruktura – Gradiška istok“.

Osim “Kozaraputeva”, angažovani su KP “Vodovod” Gradiška, „Hidro-kop“ Banjaluka i SZR “Zoki“ Gradiška. Najveći dio ovih poslova finansiran je iz gradskog budžeta, uključujući donaciju od 85.000 KM putem finansijskog mehanizma integrisanog razvoja.

/srpska info/