Na području Policijske uprave Gradiška smanjen broj krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda

Gradiška

GRADIŠKA – U Policijskoj upravi Gradiška danas je održana pres konferencija za novinare na kojoj su prezentovani rezultati rada za proteklih devet mjeseci 2020. godine.

Konferenciji su prisustvovali načelnik Policijske uprave Gradiška Bojan Škorić i načelnik Odjeljenja policije Dejan Trifković.

Načelnik Škorić istakao je, da je na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška za proteklih devet mjeseci tekuće godine evidentirano 278 krivičnih djela, što je za 6.1% manje u odnosu na isti period prethodne godine kada je evidentirano 296 krivičnih djela, a ukupno je rasvijetljeno 266 krivičnih djela ili 95.7%.

Po nepoznatom izvršiocu evidentirano je 110 krivičnih djela, od kojih je rasvijetljeno 98 krivičnih djela ili 89.1% i to svih 98 krivičnih djela rasvijetljeno je iz tekućeg perioda.

Od ukupno evidentirano 278 krivičnih djela, 247 krivičnih djela su iz oblasti opšteg kriminaliteta, 11 krivčičnih djela je iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, 8 krivičnih djela je iz oblasti privrednog kriminaliteta i 12 krivičnih djela su iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Načelnik Škorić je apelovao na sve građane da poštuju sve preporuke i mjere izrečene od strane Republičkog štaba za vanredne situacije i Instituta za javno zdravstvo RS, kao i od gradskog kriznog štaba, a koje se odnose na poštovanje Zaključaka o obaveznom sprovođenju mjera na reagovanje na pojavu bolesti COVID-19.

Načelnik Odjeljenja policije Dejan Trifković, navodi da je u izvještajnom periodu januar – septembar 2020. godine na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška evidentirano 459 slučajeva narušavanja javnog reda i mira dok je u istom periodu prethodne godine evidentirano 217 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja preduzeto je niz preventivno represivnih aktivnosti, kojom prilikom je iz saobraćaja isključeno 805 vozača, od toga 504 vozača je isključeno zbog vožnje pod uticajem alkohola, 220 vozača je isključeno zbog upravljanja motornim vozilom prije sticanja prava, 10 vozača je isključeno zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom droga, a zbog ostalih razloga isključen je 71 vozač, dok su iz saobraćaja isključena i 383 vozila.
/moja gradiška/