KOMPJUTERSKOM PREVAROM “ZARADIO” 200.000 KM Sajber inspektori uhapsili prevaranta iz Modriče

Hronika

Inspektori Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet Uprave kriminalističke policije MUP Republike Srpske uhapsili su u akciji kodnog naziva “Mreža” Siniša Pejić iz Modriče osumnjičenog za kompjutersku prevaru “tešku” 200.000 maraka

Osim prevare Modričanin se tereti i za pranje novca.

Osoba se sumnjiči da je na društvenoj mreži Fejsbuk, korištenjem javno dostupnih fotografija i informacija više osoba kreirao naloge na njihovo ime, nakon čega je u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi korištenjem aplikacije Mesindžer doveo u zabludu veći broj fizičkih lica koje je naveo da izvrše kupovinu i slanje SMS dopuna na više telefonskih brojeva vjerujući da pomažu njima poznatim osobama – saopšteno je iz MUP RS.

Osumnjičeni Siniša Pejić je novac dalje upotrijebio za dopunu računa za onlajn klađenje kreiranih kod pravnog lica, kojim su mu kroz višestruke isplate isplaćeni različiti novčani iznosi.

– Izvršenjem ovih krivičnih djela pričinjena je materijalna šteta u do sada utvrđenom iznosu od oko 200.000 KM – dodaju iz MUP RS.

Osumnjičeni će danas uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predan Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju, radi određivanja mjere pritvora.

Prilikom pretresa objekata koje je koristio osumnjičeni pronađeni su mobilni telefoni, SIM kartice, nosači SIM kartica, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.
/srpska info/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *