ONE SU NAJBOGATIJE ŽENE NA SVETU! Prva je “teška” skoro 56 milijarde evra i svima je poznata! (FOTO)

Život i stil

One sebi mogu da priušte šta god požele, od najkupljih tretmana do luksuznih putovanja i odeće od čije cjene će se većini smrtnika zavrtjeti u glavi. Ipak, mnogi se začude kada vide ko su i kako to zapravo izgledaju najbogatije žene na svetu.

1. Fransoaz Betankur Mejers – 55,7 milijardi evra

Fransoaz Betankur-Majers, dugogodišnja predvodnica liste najbogatijih žena, prema proceni Blumbergovog indeksa, i dalje je na prvom mestu ove prestižne liste. Njeno porodično bogatstvo počelo je da se gomila početkom 20. veka kada je mladi hemičar Judžin Šuler razvio formulu za boju za kosu koju je nazvao Oréale.

Ostalo je istorija. L’Oréal grupa je danas kozmetički konglomerat s velikim portfoliom poznatih brendova kao što su Garnier, Kiehl’s, Yves Saint Laurent i Lancôme, a većinska vlasnica je Šulerova unuka, Fransoaz Betankur Majers.

Nakon stravičnog požara u kom je stradala pariska katedrala Notr Dam baš ona je donirala preko 170 miliona evra za njeno renoviranje.

2. Alis Volton – 52 milijarde evra

Alis je 1992. godine nasledila akcije Volmarta od svog oca Sema Voltona koji je 30 godina ranije osnovao popularni lanac supermarketa. Tako se ona približila samom vrhu liste najbogatijih žena na svetu.

Živi u Teksasu okružena svojim konjima i vrijednom kolekcijom umjetnina.

Javnosti nije poznato da li je veliki filantrop ili ne jer se ne zna za njena veća humanitarna davanja.

3. Makenzi Bezos – 50 milijardi evra

Makenzi je ceo svet upoznao kao suprugu Džefa Bezosa, najbogatijeg čoveka na svijetu.

Ona se obogatila nakon najskuplje brakorazvodne parnice u istoriji čovječanstva, i to pošto ju je Džef prevario nakon 25 godina braka.

Makenzi je u razvodu “zaradila” akcije Amazona u vrednosti od 38,3 milijarde. Ali novac se za nju lijepio i dalje. Ono što je uništilo mnoge ljude širom sveta, njoj je donelo još para.

Naime, zbog korona-krize vrijednost akcija znatno porasla, njeno bogatstvo se sada procenjuje na oko 51 milijardi evra. Ona se prošle godine pridružila velikoj inicijativi The Giving Pledge.

U okviru nje se ultrabogataši obavezuju da doniraju pola svog bogatstva humanitarnim organizacijama, ili tokom života ili kao testament.

4. Džulija Koh – 40 milijardi evra

Džulija je tek nedavno dospjela na listu najbogatijih žena sveta, nakon što je od pokojnog supruga, čuvenog industrijalca Dejvida Koha, naslijedila milijarde.

Vjeruje se da joj je Koh prošle godine nakon smrti ostavio preko 49 milijarde evra, navode Blumberg i Forbs, pišu na sajtu Howmuch.net.

Portparol kompanije Koh izjavio je ranije da su Kohove akcije kompanije ostale u porodici nakon njegove smrti, ali je odbio da pruži više detalja.

/srbija danas/