IMENOVANI PREDSJEDNICI ODBORA U SKUPŠTINI SRBIJE Zukorlić dobio obrazovanje, Bečić kontrolu službi bezbjednosti

Društvo

U Skupštini Srbije danas su izabrani predsjednici više skupštinskih odbora, pa će tako Odbor za kontrolu službi bezbjednosti i u ovom sazivu voditi poslanik SNS Igor Bečić, a Odbor za odbranu i unutrašnje poslove poslanik SNS Aleksandar Marković.

Nova predsjednica Odbora za kulturu je poslanica SNS Sandra Božić.

Skupštinski odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava vodiće kao i do sada poslanica SNS Aleksandra Tomić, dok je za predsjednicu skupštinskog Odbora za evropske integracije izabrana poslanica Saveza vojvođanskih Mađara Elvira Kovač.

Za predsjednika Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo izabran je poslanik Muamer Zukorlić, a za predsjednika Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije vodiće poslanica SNS Katarina Rakić.

Poslanik SNS Darko Laketić biće predsjednik Odbora za zdravlje i porodicu, dok će Odbor za rad voditi poslanik SPAS-a Radovan Tvrdišić.

Novi predsjednik odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova je poslanik Socijaldemokratske pratije Srbije (SDPS) Muamer Bačevac, a predsjednik odbora za zaštitu životne sredine je poslanica SPS Ljubinka Rakonja.

/srpska info/