HAMILTON ZA ISTORIJU Britanac oborio Šumaherov rekord (FOTO)

Sport

Luis Hamilton, vozač Mercedesa pobjednik je trke za Veliku nagradu Portugala u Eštorilu.

Poslije 66 krugova u Eštorilu, Luis Hamilton je kroz cilj prošao kao najbrži i iza sebe ostavio timskog kolegu Valterija Botasa, koji je imao tehničkih problema tokom trke.

Na podijum se popeo još i Maks Ferstapen koji je takođe imao turbulentnu trku u Portugalu, a vodeći trojac nam je uz ostale vozače pružio fantastičnu trkačku predstavu u nedelju popodne. Bodove su još osvojili Lekler, potom idu Gasli, Sajnc, Peres, Okon, Rikardo i Fetel kao vozači koji su bili u bodovima.

Još u prvom krugu je bilo haotično, Ferstapen i Peres su se sudarili, bio je to trkački incident iz kog je najviše profitirao Meklaren, pošto je Karlos Sajnc preuzeo vodeće mjesto dok je počela da pada kiša.

Da, sve ovo se desilo u prvom krugu. Hamilton je pao na treće mjesto, a Lando Noris je počeo da se probija dok je Sajnc čuvao prvu poziciju i kako je vreme prolazilo, njihovi pneumatici su gubili na snazi.

Nije prošlo previše vremena i Botas je vratio poziciju broj 1, a onda potom i Hamilton obilazi Botasa i tada je već bilo jasno da je Luis zauzeo odličnu poziciju za obaranje rekorda Mihaela Šumahera i osvajanja 92. pobjede u karijeri.

Luis Hamilton je u Portugala imao istorijsku trku, 92. pobjedu u karijeri i zvanično je srušen rekord Mihaela Šumahera. Ukoliko na kraju postane šampion, izjednačiće se sa brojem šampionskih titula sa sjajnim Nijemcem – po 7.

/srpska info/