Poljska ima alternativu za lockdown? Pronašli kreativno rješenje kojim bi mogli izbjeći karantenu

Hronika Svijet

U programu za “zaštitu starijih” bit će angažirani radnici države, volonteri, radnici službi za hitne intervencije i rezervisti

Kako bi izbjegla potpuno zatvaranje, Poljska svim građanima starijim od 70 godina govori da ostanu u svojim domovima te da će rezervisti pomoći da im se dostave hrana i druge živežne namirnice, piše Daily Mail.

Poljski premijer Mateusz Morawiecki cijelu je zemlju u petak proglasio “crvenom zonom” nakon što se broj zaraženih koronavirusom u posljednja dvije sedmice udvostručio. Poljska je u četvrtak i petak zabilježila ukupno 321 smrtni slučaj od posljedica Covida-19.

Kako u Poljskoj sedam od deset smrtnih slučajeva otpada na starije od 70 godina, Morawiecki je starije zamolio da ne izlaze iz svojih domova osim ako to nije nužno te im obećao da će angažirati “jedinice za potporu starijima” kako bi lakše prebrodili ovo teško razdoblje.

U programu za “zaštitu starijih” bit će angažirani radnici države, volonteri, radnici službi za hitne intervencije i rezervisti, a sve kako bi se ta populacija zaštitila bez da se našteti ekonomiji, što bi se neminovno dogodilo ako bi se išlo u lockdown.

/jutarnji/