Hrvatska ponovo oborila rekord: Zaražene 2.242 osobe, preminulo 16,uvode se nove mjere

Region

Nacionalni štab je objavio da su posljednja 24 sata u Hrvatskoj zabilježena 2.242 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 9.745.

Kako se dodaje među njima je 731 pacijent na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 52 pacijenta, prenosi Index.hr.

Naveli su i da je preminulo je 16 osoba.

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak najavio je da uvođenje dodatnih mjera u borbi protiv širenja virusa korona, jer postojeće nisu dale rezultate.

foto: screenshot Krunoslav Capak

Capak je pojasnio da će veoma brzo biti donesene mjere kao što su skraćivanje radnog vremena i ograničavanje broja ljudi na okupljanjima.

“Svakome je u ovom trenutku jasno da brojke rastu i da su potrebne dodatne mjere. O tome se intenzivno razgovara”, rekao je Capak i naglasio da brojke sigurno ne bi rasle kada bi se svi pridržavali propisanih mjera.

Direktor Zavoda “Dr Andrija Štampar” Zvonimir Šostar rekao je da u Zagrebu, gdje je danas 798 novooboljelih, nema novih žarišta, već da se virus širi horizontalno, pa su cijele porodice zaražene.

/index.hr/