ČEŠKA AMBASADORKA ZADOVOLJNA REALIZACIJOM PROJEKTA VODOSNADBIJEVANJA U SZ DIJELU GRADIŠKE

Gradiška

U mjesnim zajednicama Orahova i Gašnica u toku je realizacija poslova na izgradnji vodovodne mreže. Taj projekat u potpunosti finansira Vlada Češke u iznosu od 1 580 000 KM. Tim povodom Gradišku je posjetila Ambasador Češke Republike u BiH Ivana Hvalsova koja se sastala sa gradonačelnikom Gradiške Zoranom Adžićem.

Zadovoljna je dinamikom radova i činjenicom da će u skorije vrijeme mještani Gašnice i Orahove, u kojoj živi multietničko stanovništvo, uskoro dobiti pitku vodu.

Gradonačelnik Gradiške ističe da je lokalna uprava ozbiljno pristupila ovom kapitalnom projektu, imajući u vidu da se radi o rješavanju dugogodišnjeg problema sa kojim se suočava oko 2 000 stanovnika u ovom dijelu Gradiške. Završetkom poslova, dodao je, mještani ovih naselja imaće kvalitetno snadbijevanje vodom sa izvorišta u Žeravici.

U komunalnom preduzeću Vodovod, koje koordinira aktivnostima na realizaciji ovog projekta, zadovoljni su dinamikom radova, ocijenjujuči da bi radovi mogli biti završeni i prije planiranog roka, do kraja godine.

Nakon sastanka sa gradonačelnikom u Gradskoj upravi, delegacija Češke i Gradaobišle su radove na izgradnji sistema vodosnadbijevanja u sjeverozapadnom dijelu Gradiške.

info+ kablovski kanal