POZVAO NA POŠTOVANJE MJERA DO KRAJA KAMPANJE Kondić: I političari da ponesu svoj DIO TERETA

Banja Luka

Šef povjereništva Socijalističke partije Srpske SPS za Grad Banjaluku Saša Kondić pozvao je sve učesnike predstojećih lokalnih izbora da do kraja kampanje strogo poštuju preventivne mjere protiv širenja epidemije.
sve teže epidemiološke situacije već trpe i zdravstveni radnici, privrednici, učenici, prosvjeta i svi drugi, te da zato i političari i politički subjekti treba da iznesu svoj dio i da se ponašaju krajnje odgovorno, bez obzira na kampanju i izbore.

– Ako može privreda, školstvo, zdravstvo, ugostitelji, sportisti ili policajci da se pridržavaju mjera bez obzira na rizike i štetu, za političke subjekte to takođe mora da bude obaveza koja se poštuje. Ukoliko neko nije našao način da u 21. vijeku dođe u kontakt sa svojom biračkom bazom i da pored sve informacione tehnologije nije uspio da prezentuje svoje ideje i programe, to nikako nije razlog da se rizikuje ugrožavanje zdravlja građana – kaže Kondić.


Prvi čovjek banjalučkog SPS apelovao je na učesnike izbora u Banjaluci, ali i svim drugim lokalnim zajednicama da ne dozvole sebi da ugrožavaju ionako tešku situaciju i da ništa nije vrijedno zdravlja i sigurnosti građana.– SPS je osnovana prije sedam mjeseci, počeli smo sa radom tokom vanrednog stanja i uspjeli smo da predstavimo svoj program, da dodjemo do birača i da ostvarimo komunikaciju bez bilo kakvih masovnih skupova.
Ne samo da smo uspjeli u tom, nego ćemo biti iznenađenje ovih izbora. Ali ćemo i dalje nastaviti da se ponašamo odgovorno, kako u Banjaluci tako i u drugim gradskim i opštinskim odborima.

Za one koji se odluče da rizikuju, iz straha od rezultata na izborima ili zbog čiste neodgovornosti, naša poruka glasi da će na kraju i građani na izborima cijeniti odgovorne ljude koji se ponašaju odgovorno i vode odgovornu politiku – istakao je Kondić.

Srpskainfo