Poginuo 18-to godišnjak vraćajući se sa drugovog rođendana

Banja Luka BiH Gradiška Region

Saobraćajna nesreća u kojoj je poginuo D.N. (18) iz Srpca dogodila se sinoć oko 22 časa u Nožičkom, opština Srbac, potvrđeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

U nesreći je učestvovao Mirko Malbašić (22) iz Nožičkog koji je upravljao automobilom “pežo”, dok je stradali D.N., drugi učesnik u ovoj nesreći bio pješak.

Kako kažu mještani, njih dvojica su bili na proslavi rođendana zajedničkog druga u jednoj vikendici u Nožičkom i u jednom momentu Malbašić je otišao autom.

“Nikolić je potom takođe otišao sa rođendana i krenuo je pješice.
Nesreća se desila kada se Malbašić vraćao ponovo na to rođendansko slavlje te je na putu naletio na Nikolića”, rekli su mještani.
Pretpostavljaju da vozač pežoa nije vidio na putu osamnaestogodišnjaka te da je tako došlo do tragedije.

“Tragedija se desila nakon ravnog dijela puta, gdje cesta počinje da se penje uzbrdo. Vozilo je nakon udara tijelo stradalog vuklo više stotina metara uz uzbrdicu.

Jedan od mještana kaže da su kobne večeri u njegovom selu bile dvije rođendanske žurke i da se priča da je Malbašić bio na obje,
Mještanin kaže da je nastradali Nikolić tek nedavno postao punoljetan.

Uviđaj je obavila tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, Žana Bojić zajedno sa pripadnicima Policijske uprave Gradiška.