DR NESTOROVIĆ: „ZOVITE ME POMAHNITALI DOKTOR, ALI OVO JE DOVOLJAN DOKAZ DA MASKE NE ŠTITE!“

Region Zanimljivosti Zdravlje

Nakon što je na fejsbuku podijelio tekst u kom se može pročitati da maske nisu toliko djelotvorna zaštita od koronavirusa koliko se priča i da se Amerikanci uprkos tome što redovno nose maske ipak zaražavaju, on je izazvao veliku buru u javnosti.

Bio je čak i na meti nekih medija koji su osudili njegov potez, a sada je dr Nestorović objavio još jedan naučni tekst na temu nošenja maski tokom epidemije, pa se čini da on ne namjerava da promjeni svoj stav, a čak je odgovorio i onima koji ga kritikuju:

Kako neko reče „pomahnitali“ dr Nestorović ne nudi naučne studije o efikasnosti maski. Ovo je od eksperta za respiratorne bolesti, naslov je dovoljan „maske za sve za kovid 19 nemaju solidnu naučnu osnovu“ – napisao je on.

Inače, poznato je da je dr Nestorović samoinicijativno napustio Krizni štab, zbog, kako je objasnio, činjenice da mu je dosadilo da bude „crna ovca“.

Njegove tvrdnje u suprotnosti su sa zvaničnim preporukama, pa je očekivano da postoji dio javnosti koji osuđuje ovakve njegove istupe.
Izvor:srpski dnevnik.