izvor>instagram/annasedokova

VRUĆI SAVJETI RUSKE SEKS BOMBE: Jutarnja “akcija” nije važna, već NEOPHODNA – evo i zašto

Zabava Život i stil

Ana je objasnila zašto je svima potreban jutarnji seks.

foto instagram/annasedokova

Ruska pjevačica, 37-godišnja Ana Sedokova stekla je status ne samo seks bombe u svojoj zemlji, već i stručnjaka za intimne odnose. I sve zato što se dotaknula jedne veoma važne teme za mentalno i fizičko zdravlje – vođenja ljubavi ujutru.

Zašto je ovo spas za sve koji žele da poboljšaju život?

Ana Sedokova na svom Instagramu redovno pokreće teme o zdravlju, pravilnoj ishrani i socijalnim problemima. Govori o ženama koje su konzervativne, o svom vegetarijanskom iskustvu, o najčešćim kompleksima među djecom i neophodnosti da se riješimo tereta iz prošlosti ukoliko želimo da budemo srećni. A sada je počela da objavljuje “vruće” postove.

Sedokova objavila post posvećen značaju, pa čak i neophodnosti svakodnevnog jutarnjeg seksa.

“Ujutro je tijelo muškaraca i žena spremnije za seks nego u bilo koje drugo doba dana. Muškarci imaju visok nivo testosterona, žene estrogena, koji su jedni od glavnih hormona u ljudskom telu i utiču na libido. Sam seks podiže nivo oksitocina, što pomaže u sprečavanju depresije. O endorfinima nema šta da se kaže, ‘pucaju’ i razveseljavaju nas po cijeli dan, dok hormoni stresa, opadaju. To znači da se ‘rumenimo’ i bez kozmetike. Seks umjesto šminke “, napisala je Ana.

“Po nekim naučnicima, jutarnji seks aktivira imuni sistem stimulišući proizvodnju imunoglobulina, pozitivno utiče na stanje kože i kose, jača mišiće (ako ste lijenji za vježbanje), a prema nekim izvorima čak i kosti“, kaže ova pjevačica.

Kako bi svoje sljedbenike na društvenim mrežama ubjedila u važnost jutarnjeg seksa, Ana je navela nekoliko fantastičnih činjenica: prema naučnicima, jutarnji seks je minus 5 kalorija u minuti; odmah nakon raste energije kod muškaraca, a ispostavilo se u mnogo većoj mjeri nego uveče, pa će i odnos trajati mnogo duže.

izvor: mondo